Cultuuranalyse

Cultuuranalyse Organisatieperspectief CompetentieonderzoekHet ontologisch analyse instrument kent verschillende toepassingsmogelijkheden. Hieronder een mogelijke situatie waar dit instrument voor u zijn waarde zal bewijzen.

Betere klantafstemming

U wilt dat uw organisatie nog meer kantelt naar vraag- en resultaatgericht werken, dit op basis van een betere afstemming met uw klanten. U bent al een eind op weg, maar u wilt verder. U wilt steviger innoveren, de klantenwensen beter oppakken en kunnen vertalen naar uw producten/diensten. Kortom: uw klant nog beter van dienst zijn staat centraal.

Vragen cultuuranalyse

Bij dit soort processen stelt u zichzelf (vaak) de volgende vragen:

  • Waarom roepen deze veranderingen weerstand op bij mijn medewerkers?
  • Hoe creëer ik meer draagvlak in mijn organisatie voor deze verbetering?
  • Zijn mijn huidige (meewerkende) leidinggevenden geschikt om mijn organisatie, samen met de medewerkers, naar een volgende fase te begeleiden? Welk gedrag moeten zij eigenlijk nog meer ontwikkelen?
  • Ik zoek een nieuw commercieel talent, maar over welke kwaliteiten moet hij/zij eigenlijk beschikken om de wensen van mijn klanten nog beter op te pakken?
  • Waarom werken verkoop en productie nog steeds niet optimaal samen?
  • Waarom is de samenwerkingscultuur in mijn organisatie niet optimaal?
  • Waarom voelen mijn klanten zich nog niet voldoende erkend en gewaardeerd?

Uw vraag centraal

Met behulp van het ontologisch-instrument, ingepast in een op uw vraag afgestemde aanpak, worden de obstakels en dus de verbeterkansen helder in beeld gebracht. U krijgt hierbij natuurlijk concrete handvatten om bijvoorbeeld zelf, samen met uw medewerkers, uw bedrijfsambities waar te maken en de organisatiecultuur te verbeteren. Uw klanten zullen het verschil merken, want daar gaat het om.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten van dit instrument, dit om met behulp van een effectieve analyse progressie te boeken op een of meerdere van de hierboven genoemde thema’s, dan maken wij graag een afspraak met u. U kunt hiervoor contact opnemen met Alef Dekker. (M. 06- 339 338 40 of stuur een mail)

#ontologie #cultuuranalyse