Leeftijdsbewust personeelsbeleid? Stop ermee!

Volgens Klaske de Veth leveren de maatregelen die HRM inzet geen extra bevolgen medewerkers op. Investeren in scholing en een goed gesprek met de leidinggevende werken wél, zo ontdekte Klaske in haar promotieonderzoek.

Klaske de Veth, die als sr. onderzoeker/hogeschooldocent HRM aan de Hanzehogeschool Groningen is verbonden, is van mening dat we leeftijdsbewust HR-beleid maar beter kunnen afschaffen. Het klinkt volgens haar wel wat cru maar Leeftijdsbewust beleid ontstaat vaak onbewust in hoofden van leidinggevenden. “Ach, laat die trainingen voor de groep ouderen maar zitten. Maar dat is dus echt flauwekul”. schokkend haar uitspraak dat  er in medewerkers van boven de 38 jaar wordt nauwelijks nog geïnvesteerd.

Zouden we leeftijdsbewust HR-beleid dan maar niet beter afschaffen?

‘Ja, dat klinkt misschien een beetje cru, want het zit ook zo in ons denken van HRM-mensen ingebakken. Maar eigenlijk vind ik dat wel. Leeftijdsbewust beleid ontstaat vaak onbewust in hoofden van leidinggevenden. “Ach, laat die trainingen voor de groep ouderen maar zitten.” Maar dat is dus echt flauwekul.

Schokkend vond ik het dat op basis van haar onderzoek werd vastgesteld dat er in medewerkers van boven de 38 jaar nauwelijks nog wordt geïnvesteerd. Hiervan uitgaande is het zaak dat er op agenda van het eerstvolgende teamoverleg het onderwerp ‘scholing voor iedereen’ komt te staan. Veel succes met de bespreking van dit onderwerp!

Lees verder: https://www.xperthractueel.nl/duurzame-inzetbaarheid/stop-leeftijdsbewust-personeelsbeleid/07-10-2016/

Leave a Reply