HR Trends 2013 : Talent Management, Het Nieuwe Werken, Recruitment

HR trends 2013, Talent Management, Het Nieuwe Werken, Recruitment, inzetbaarheid, leren verandert, bevlogenheid voorbij, duurzame inzetbaarheid, ……

2013 wordt meer dan ooit het jaar van de technologie. Van mobile first eHRM tot de doodsstrijd van organisaties en werknemers die zich niet weten aan te passen aan de veranderende tijden. En bij alles geldt dat toegevoegde waarde de norm is.

Het Nieuwe Werken is normaal werken

Het zal volgens Guido Heezen, HR-trendwatcher en directeur van Effectory, niet lang meer duren voordat Het Nieuwe Werken door kantoorwerkers als het normale werken wordt beschouwd. Wie zijn werknemer niet de mogelijkheid biedt om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken houdt zich bezig met het ouderwetse werken. “Er gaat een doodsstrijd ontstaan onder de logge organisaties die niet in staat zijn om snel genoeg te reageren op veranderingen. Bedrijven en mensen zullen steeds minder bereid zijn om te betalen voor producten en diensten die geen toegevoegde waarde bieden. En dat geldt ook voor werknemers. Het wordt steeds beter mogelijk om werk dat niet per se binnen de organisatie hoeft te worden uitgevoerd uit te besteden door de inzet van ZZP’ers, outsourcing en offshoring. Dat is een extra risico voor met name oudere werknemers die duur zijn en waarbij relevante ervaring afneemt. Het is niet meer in het belang van een werknemer om maximaal te worden betaald en telkens meer te verdienen. Dat moeten de vakbonden zich ook realiseren.”

Talent Management toegevoegde waarde

Directeur Heezen van Effectory voorziet een andere manier van doorgroeien binnen organisaties. “Werknemers groeien niet meer naar een managementfunctie, maar van specialist naar superspecialist. ”

Ook Cees van den Heijkant, CEO van Raet, spreekt van toegevoegde waarde. Uit de Raet HR Benchmark blijkt dat de grootste groep respondenten (28 procent) ook komend jaar kostenbesparing bovenaan de prioriteitenlijst zet, maar Opleiding en Ontwikkeling krijgt evenveel aandacht en strategische personeelsplanning zit daar met 27 procent maar net onder. “Talenten krijgen, ondanks de crisis, de ruimte om zich verder te ontwikkelen en hun toegevoegde waarde voor de organisatie te blijven vergroten. Human Resources Management ontwikkelt zich in ….

Bron & Lees verder: http://pwdegids.nl/artikel/24305/

trefwoorden: HR Trends 2013

Leave a Reply