Jan van Ginkel meest invloedrijke persoon lokale overheid

Jan van Ginkel werd al tijdens de nominaties geroemd. Hij is hét uithangbord van een bijzonder succesvolle ambtelijke samenwerking en initiator van een vernieuwend dienstverleningsconcept. En nu dus ook Meest Invloedrijke Persoon bij de Lokale Overheid 2011.

De meest invloedrijke persoon bij de lokale overheid in 2011 is Jan van Ginkel. “Allereerst wil ik toch wel zeggen dat het een enorme eer is Kim Spinder op te volgen”, reageert een blijde Jan van Ginkel. Hij had de stemming met een schuin oog in de gaten gehouden. Vanaf het begin had hij de meeste stemmen, alleen wethouder Andrée van Es maakte het nog spannend.

Waarom is Jan van Ginkel verkozen tot de meest invloedrijke persoon? Op zich een vreemde vraag om aan Jan van Ginkel zelf te stellen. Het antwoord dat hij geeft gaat dan ook niet over hem. Enthousiast vertelt hij wat De Waard inmiddels bereikt heeft. Van Ginkel als onderdeel van een gemeentelijk succesverhaal.

Omgekeerde herindeling

Voor twee zaken komen collega’s en bestuurders uit het hele land met grote regelmaat naar de kleine gemeente. “Onze omgekeerde herindeling en het meest innovatieve dienstverleningsconcept in Nederland”

Om met het eerste te beginnen. De Waard is als ambtelijke samenwerking ontstaan in 2009, dit als gevolg van het besluit om de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland te laten fuseren tot de nieuwe gemeente Molenwaard (per 1-1-2013). De ambtelijke samenwerking werd daarmee de voorloper en wegbereider van de fusie in plaats van andersom. Een methode die nog niet op die manier was uitgevoerd in Nederland.

“Veel pionieren dus, maar     Lees verder

 

Leave a Reply