HR trends: 14 HR-voorspellingen voor 2012

In het rijtje HR trends 2012 en HR voorspellingen 2012 breng ik graag het volgende onder de aandacht.

John Hollon heeft de voorspellingen van adviesorganisatie Bersin & Associates op een rijtje gezet. De voorspellingen van Bersin voor 2011 zijn vrij accuraat gebleken, aldus Hollon.

De 14 voorspellingen van Bersin voor 2012:

  1. Een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zorgt voor een hernieuwde focus op het aantrekken van (top)talent. Ondanks een (wereldwijd) groeiende werkloosheid hebben veel organisaties moeite (alle) vacatures te vervullen met medewerkers met de juiste kennis en      vaardigheden.
  2. Het HR-team van grotere organisaties gaat “globally local (Glocal)”. Door het voorgaande punt gedwongen, ontwikkelen organisaties een wereldwijde strategie voor het aantrekken van talent. Lokale HR- en  managementteams krijgen de tools en best practices om lokaal te handelen. Dit is een nieuw model voor veel organisaties.
  3. Recruitment en talentmanagement gaan veel meer samenwerken. Beide disciplines moeten ervoor zorgen dat posities binnen de organisatie vervuld worden door de juiste mensen.
  4. Recruitment gaat (nog meer) gebruik maken van sociale media, waardoor vacaturebanken en W&S-bureaus minder belangrijk worden.
  5. De betrokkenheid van medewerkers is een kernissue in 2012. Organisaties moeten betrokkenheid van medewerkers monitoren en bevorderen, bijvoorbeeld door het ontwerpen van specifieke ontwikkelprogramma’s voor groepen medewerkers.
  6. Lees verder… zie hyperlink
   september 2012 – mei 2013Pilot Vinden &   Ontwikkelen Divers Talent:

8 overheden gezocht!

Bron(nen) Tijdschrift voor Coaching

andere blogbijdragen rond HR trends en Talentmanagement:

 

 

Leave a Reply