Serious Ambtenaar #4eSA: Vrijwilliger worden?

4eSA Serious Ambtenaar HaarlemSerious Ambtenaar &

Serious Request, een gezamenlijk initiatief van 3FM en het Rode Kruis, vraagt elk jaar aandacht voor een stille ramp. Deze stille ramp is het goede doel dat door het Glazen Huis wordt gesteund. Elk jaar wordt aandacht gevraagd voor een andere stille ramp, een mondiaal probleem dat miljoenen mensen treft.

Seksueel geweld

Dit jaar zetten we ons in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In conflictgebieden wordt seksueel geweld vaak ingezet als een vernederend wapen. Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. Dit met grote lichamelijke, sociale en economische gevolgen voor het slachtoffer van dien.

Deze verschrikking MOET stoppen, en samen met jullie maken wij ons hier sterk voor. De eerste drie edities waren al erg succesvol; met Serious Ambtenaar is er in 2011 €50.000 en in 2012 €145.000 opgehaald! Tijdens de laatste editie in 2013 is door de inzet van velen €370.135 opgehaald om kindersterfte door diarree terug te dringen. Dit heeft geresulteerd in een geweldig bedrag voor het Rode Kruis!

Serious vrijwilliger worden

We gebruiken de term ambtenaar maar IEDEREEN die wil bijdragen is van harte welkom! Heb jij kennis en ervaring die je wilt inzetten voor het goede doel? Geef je NU op!

Concept Vrijwilligers die zich opgeven zetten twee dagen van hun vrije tijd belangeloos in om in teamverband een (advies)opdracht uit te voeren bij een andere organisatie. Bij de aanmelding kun je een categorie selecteren om aan te geven waar jouw expertise ligt. Op deze manier kan de organisatie van Serious Ambtenaar zorgen voor een goede match tussen de professionals en de vraag van de opdrachtgevers.

Criteria deelname

1. Je bent bereid om twee vrije dagen in te zetten voor de uitvoering van de opdracht;

2. Je bent op vrijdag 20 en 27 maart 2015 beschikbaar om de opdracht uit te voeren;

3. Je committeert je aan de vervulling van de opdracht, het is op een vrijwillige maar niet op vrijblijvende basis. Wanneer je je als vrijwilliger opgeeft, wordt er op je gerekend bij de uitvoering. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je niet meer in de gelegenheid bent om te komen, laat ons dit dan gelijk weten zodat wij hier rekening mee kunnen houden;

4. Er wordt in de meeste gevallen van te voren wat voorbereidend werk verwacht, zoals het inlezen op het onderwerp.

Aanmeldingsformulier

Om je op te geven als vrijwilliger en dus deelnemer aan Serious Ambtenaar, vul je gegevens in!

Leave a Reply