Serious Ambtenaar 2014: Gemeente Schiedam aan de slag

Serious Ambtenaar SA4Serious Ambtenaar 2014 (#SA4) wordt dit jaar door de gemeente Schiedam georganiseerd.  Serious Ambtenaar draagt bij aan het landelijke project onderdeel van Serious Request van radiozender 3FM. Serious Ambtenaar wordt voor de vierde keer gehouden, maar het is voor het eerst dat een gemeente de organisatie van het evenement op zich neemt. De opbrengst van Serious Ambtenaar 2014 gaat naar hetzelfde goede doel, dat eind dit jaar ook centraal staat bij Serious Request, namelijk aandacht voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Serious Ambtenaar mooie bedragen

Tijdens eerdere edities van Serious Ambtenaar zijn al mooie bedragen opgehaald. Zo was de eindstand van #SA3 een bedrag van € 370.135,-. Voor komend jaar liggen de ambities nog hoger en ligt het streefbedrag op € 500.000,-. Iedereen die interesse heeft om mee te doen of om een opdracht aan te melden, kan contact opnemen met mevrouw Arzu Catakli, projectleider van Serious Ambtenaar 4, via e-mailadres contact@schiedam.nl o.v.v. SA4. Meer info over Serious Ambtenaar staat op de website http://www.seriousambtenaar.nl/.

Girlpower4all!

Radiozender 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. De positie van deze meisjes en vrouwen moet sterk worden verbeterd. Serious Ambtenaar 4 gaat daar een steentje aan bijdragen door zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request, niet alleen met ambtenaren uit heel Nederland, maar met de samenleving. Vrijwilligers, bewoners en ambtenaren voeren daartoe kosteloos opdrachten uit voor verschillende organisaties, die op hun beurt € 5.000 per opdracht doneren aan Serious Ambtenaar.

Schiedam trots

Schiedam is er trots op Serious Ambtenaar 2014 te mogen organiseren en maakt van de gelegenheid gebruik om dit evenement een extra dimensie te geven. Gemeentesecretaris Jan van Ginkel: “Omdat de gemeente Schiedam uitdrager is van innovatie en ontwikkeling, willen wij de krachten van de samenleving bundelen en nodigen wij niet alleen alle ambtenaren uit mee te doen, maar wij vragen alle Schiedammers, bedrijven en bewoners, om samen te werken voor het goede doel. Wij denken dat dit prima past binnen de veranderende samenleving”.

Bron: http://www.schiedam.nl/Def/nieuws/nieuws-2014/Schiedam-aan-de-slag-voor-het-goede-doel.html

Leave a Reply