Serious Ambtenaar 2013 Promotour SA3 een terugblikje

SA3 Serious Ambtenaar gemeente EnschedeOm zoveel mogelijk opdrachten en vrijwilligers te werven voor Serious Ambtenaar zijn we op een heuse campagnetour geweest. Een tour die leidde langs vele organisaties door het hele land: Almere, Haarlemmermeer, Apeldoorn, Schiedam, Dordrecht, Nijmegen, Provincie Gelderland, Arnhem, Almelo, Enschede, Provincie Zuid-Holland en Agentschap NL. WSerious Ambtenaar zijn we op een heuse campagnetour geweest. Een tour die leidde langs vele organisaties e werden overal met open armen ontvangen en we mochten dan ook vele nieuwe vrijwilligers aanmelden. Ook kwamen er nieuwe opdrachten binnen.

Serious Ambtenaar 2013 tour

De tour begon nog eigenlijk voor de daadwerkelijke aftrap in Haarlemmermeer, want wij waren eerst in Almere om daar de cheque van de jongste wethouder van Nederland in ontvangst te nemen. Een deelnemer uit Almere lichtte toe dat Serious Ambtenaar een ideale mogelijkheid is voor hem om te doen wat je altijd al wilde doen! Daarmee doelend op het kijkje nemen in de keuken van andere organisaties, maar ook vooral een opdracht verstrekken waarbij de input van collega-ambtenaren uit het land inzicht en een frisse blik op kunnen werpen.

Callcenter

Later die dag, trapten we dan werkelijk af in Haarlemmermeer. Onze manifestatie bestond uit het plaatsen van een call-center op locatie en een heus persmoment waarbij de opdrachtgevers hun opdracht vanuit de gemeente toelichtten. Tijdens de manifestatie was er tevens een heuse lezing door Anne-Jet Plat en een gedicht dat ons herinnerde aan het goede doel waar Serious Request dit jaar tegen strijdt. Aansluitend was het inspirerende Reuringcafé, waar ook Serious Ambtenaar als concept nog eens werd aangehaald als voorbeeld voor bestuurlijk Nederland en het bepalen van de strategie van beleid. Tegelijkertijd was er tevens een delegatie naar Apeldoorn afgereisd om daar vrijwilligers warm te maken voor Serious Ambtenaar.

Pop-up

Na een drukke eerste dag, was het pas echt begonnen. Gemeenten Schiedam, Dordrecht, Nijmegen, Provincie Gelderland, gemeente Arnhem volgden op dag 2.  Ook hier werden wij enthousiast onthaald door vrijwilligers en opdrachtgevers die zich al aan hadden gemeld en waarmee we met hen meer mensen binnen hun organisatie gingen werven voor Serious Ambtenaar. Met succes! Zo bleek ook op dag 3 in de gemeente Almelo, Enschede, provincie Zuid-Holland en het Agentschap NL. De pop-up inschrijfstands werden dan ook goed bezocht met enthousiastelingen die zich op wilden geven als vrijwilligers! In Enschede werd in een radiointerview met RTV Oost door de gemeentesecretaris toegelicht waarom zij meedoen aan Serious Ambtenaar. Zie het filmpje op http://www.seriousambtenaar.nl/promotour-sa3-een-terugblikje/

(Alef Dekker heeft als ambassadeur Serious Ambtenaar de opdracht bij de gemeente Enschede verworven)

 

Leave a Reply