Talenten : Meeste bedrijven vrezen vertrek van (top) talenten

talenten zoeken baan

Verwacht moet worden dat dit jaar 22 procent van de talenten een nieuwe baan zullen zoeken. Dat is de conclusie van een enquête van consulent Robert Half bij tweehonderd verantwoordelijken voor human resources bij Britse bedrijven. Er wordt echter vooral opgemerkt dat 79 procent van de respondenten zich zeer bezorgd maakt dit jaar absoluut (top) talenten te zullen verliezen. Robert Half voegt er aan toe dat werknemers de belangrijkste activa van bedrijven blijven en het verlies van toptalent dan ook zware consequenties kan hebben voor de groei en rendabiliteit.

cruciaal voor de groei

“(Top) talenten zijn cruciaal voor de groei van de ondernemingen,” merkt Phil Sheridan, managing director van Robert Half op. “De meeste bedrijven hanteren echter een passieve houding rond het behoud van personeel en komen meestal pas in beweging wanneer ze met een reeks vertrekkende (top) talenten worden geconfronteerd. Dan is het meestal echter te laat om toptalent alsnog te overtuigen om te blijven. Het verlies van één op vijf medewerkers kan dan ook een verwoestende impact hebben op de prestaties van de onderneming.”

“Vooral bij de start van het nieuwe jaar beginnen werknemers vaak uit te kijken naar een nieuwe baan,” voert Sheridan aan. “Bedrijven die er echter in slagen om de continuïteit binnen hun teams te behouden, creëren voor zichzelf een belangrijk voordeel om door de moeilijke economische omstandigheden te navigeren en successen te boeken. Het is weliswaar niet altijd mogelijk om het beste talent te overtuigen om te blijven, maar de nodige aandacht en ondersteuning voor werknemers kan een massale exodus vermijden.” (MH)

Bron: Express.be

Trefwoord: Talenten

Leave a Reply