Serious Ambtenaar bedankt Schiedam voor Serious Request


SA3 nieuwe samenwerkingsvormen

Gemeente Schiedam zet hoog in voor Serious Request, cq Serious Ambtenaar

Zij heeft voor een totaalbedrag van 40.000 euro interne werkopdrachten uitgezet, die ambtenaren van andere gemeenten vrijwillig komen uitvoeren (Serious Ambtenaren).

Bijna 40 Schiedamse ambtenaren hebben zich aangemeld als vrijwilliger Serious Ambtenaar #SA3 om bij andere gemeenten opdrachten uit te gaan voeren.

Gisteren overhandigde gemeentesecretaris Jan van Ginkel namens de gemeente Schiedam een cheque aan Sabine Gerrese, organisator van Serious Ambtenaar. De gemeente Schiedam is met de combinatie van het hoge aantal deelnemende Serious Ambtenaren en het hoge bedrag dat zij overmaakt aan Serious Request, koploper in Nederland.

Win Win Win

Gemeentesecretaris Jan van Ginkel sprak over een win-win-win situatie. Ten eerste een grote winst voor  de organisatie van Serious Request in hun strijd tegen de kindersterfte. Ten tweede voor de gemeente Schiedam, die bij het uitvoeren van haar  werkopdrachten een enorme hoeveelheid kennis en creativiteit van collega-gemeenten binnenhaalt. En tenslotte winst voor deelnemende Schiedamse ambtenaren die vrijwillig aan de slag gaan bij andere gemeenten en hun ervaring en kennis mee terug brengen naar Schiedam. 

Serious Ambtenaar

Jan van Ginkel: “Per opdracht à 5000 euro krijgen we een team van 10 ambtenaren die twee dagen komen werken aan kennisprojecten. Deze ambtenaren hebben kennis en ervaring op dezelfde vraagstukken, maar dan wel van buiten de stad. Die frisse blik zal een absolute meerwaarde gaan opleveren. Dat voordeel zullen onze ambtenaren die vrijwillig elders aan de slag gaan ook ervaren en mee terug nemen naar Schiedam. Het bedrag dat wij beschikbaar stellen voor Serious Request komt met name uit budget voor advisering. Het is veel geld maar wij krijgen er ook veel voor terug en we steunen de strijd van Serious Request. Ik waardeer de inzet van alle deelnemende ambtenaren hierin enorm.”

Bron: Persbericht gemeente Schiedam ( http://www.schiedam.nl/Def/Pers/Persberichten-2013/Gemeente-Schiedam-zet-hoog-in-voor–Serious-Request.html )

Leave a Reply