Persoonlijke ontwikkeling: Ambtenaren doen er graag aan!

Persoonlijke ontwikkeling

In het Amsterdamse stadsdeel Oost is het tegenwoordig erg populair om een cursus te doen. Wordt de bestemming van het opleidingsbudget elders nog vaak door leidinggevenden bepaald, in Oost komt het initiatief van de medewerkers zelf. Maar liefst de helft van alle stadsdeelambtenaren, zo’n 450, neemt deel aan een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Het geheim: de zogenoemde ‘Ontwikkelcheque’.

Verzilveren met plan

In stadsdeel Oost is een goed idee maar liefst 500 euro waard. Voor iedere medewerker is dit bedrag in de vorm van een ontwikkelcheque gereserveerd, te besteden aan een cursus. Het bedrag kan verzilverd worden wanneer ………. Lees verder

 

EFFECTIVITEIT LEREN EN ONTWIKKELEN VERGROTEN!

In uw organisatie wordt tussen 2 tot 3 procent van de loonsom uitgegeven aan de ontwikkeling van de medewerkers. Hoe efficiënt en effectief gebeurt dit bij uw organisatie? U weet dat er mogelijkheden zijn om het rendement van uw investeringen te vergroten, ook in het belang van een toename van de mobiliteit, maar u wilt deskundig advies alvorens aan ‘de slag te gaan’.

DOWNTOP beschikt over verschillende aanpakken om het effect van opleiding en ontwikkeling op de prestaties van uw organisatie scherp in beeld te brengen. Op basis van de analyse krijgt u concrete adviezen waarmee u resultaatvolle acties kunt uitvoeren. Acties die uw organisatie daadwerkelijk verder brengen bij het realiseren van uw doelstellingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alef Dekker, Investors in People Specialist. (06- 33933840)

Bron: Binnenlands Bestuur

Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling

Leave a Reply