Opladen in Friese hangmatten (in de Friese Wouden)

DVK hangmattenproject Friese Wouden Het Parool Kop043‘Langs vaarwegen van de Turfroute in de Friese Wouden komen hangmatten met oplaadpunten voor telefoon of tablet. In Gorredijk staan de eerste, verteld Alef Dekker.’ Zo begint het interview in Het PAROOL van afgelopen dinsdag.

Zijn de hangmatten wel hufterproof? “Je kunt er een baby-olifant in een MaxiCosi inleggen en dan blijft hij nog recht staan.”

Wat is het idee? “Meer toeristen trekken. Versnellen door te vertragen.”

‘een baby-olifant in een Maxi Cosi’

Dat klinkt Cruiffiaans “Klopt. Mensen willen versneller meer indrukken opdoen maar daarvoor moet je vertragen. We willen op driehonderd plekken kanoërs en mensen met bootjes aan land zien te krijgen en fietsers laten stoppen bij toeristische ondernemers.”

Hoe lang mag je blijven liggen? “Zo lang je wilt genieten van de sterren aan de hemel of het boek dat je leest.”

Tot aan doorligwonden? “Als je het zo lang uithoudt.”

Mag je overnachten? “Daar zitten we aan te denken.”

Nummertje trekken of opstaan is plaats vergaan “Dat je via internet kunt reserveren. Als je wilt, bestel je een ontbijtje bij een ondernemer.”

Straks houden luilakkende Friesen de hangmatten telkens bezet. “Het zal u niet verbazen als ik zeg dat er geen luilakkende Friesen zijn.”

Hoe zijn de reacties op de eerste hangmatten? “Boven verwachting. Er liggen ruim 30 mensen per dag in.”

Zit er een dakje boven? “Dat is een van de ontwerpen.”

Doet u dit voor u zelf? Heeft u een huis? “Ik woon tussen Drachten en Heerenveen en kan vanuit mijn boerderij over de velden kijken.”

Hebben de hangmatten een bijnaam? “Op zijn Fries heet het ‘Hingmatten foar toeristen’. Hangjongeren zijn ook welkom zolang ze maar niet te lang blijven hangen.”

Bron: Het PAROOL

R-DENKERS & de hangmatten

Bent u die toeristische gemeente, ondernemer of organisatie die wil participeren in het project hangmatten in de Friese Wouden, dan kunt u contact opnemen met Alef Dekker (06- 339 338 40). Ook kunt u natuurlijk een mail sturen naar RDENKERS Gorredijk. De R-DENKERS hebben de ambitie om het complex van het voormalige De Vries Kozijnen (7 hectare!) weer te laten bruisen, ook met nieuwe economische activiteiten.

Hangmatten project Turfroute Friese Wouden op het WWW:

  1. 1.         Honderden hangmatten met stroom voor toeristen – Leeuwarder …

www.lc.nl/friesland/…/Honderden-hangmatten-met-str…

Jun 25, 2013 – GORREDIJK – Toeristen in de Friese Wouden kunnen volgend seizoen in een hangmat liggen en ondertussen hun mobiele telefoon opladen.

  1. 2.         Grote belangstelling voor het hangmattenproject Turfroute – Tourist …

ondernemen.touristinfofryslan.nl/…hangmattenproject…

Op dinsdagmiddag 25 juni werd de eerste intelligente hangmat in de Friese Wouden gepresenteerd. De locatie van deze happening was de Brouwerswal, aan 

  1. 3.         Hangmatten bieden commerciële kansen voor toeristische …

r-denkers.blogspot.com/…/hangmatten-bieden-comme…

Jun 28, 2013 – Hangmatten langs de Turfroute in de Friese Wouden Peter Brinkman is bedenker van het concept ‘hangmatten in de Friese Wouden’.

  1. 4.         Hangmatten langs de Turfroute in de Friese Wouden | R-DENKERS

r-denkers.blogspot.com/…/hangmatten-langs-de-turfro…

Jun 24, 2013 – Vandaag (25 juni) om plm. 15.15 uur wordt de eerste hangmat in de Friese Wouden gepresenteerd aan de Brouwerswal. Peter Brinkman, van 

  1. 5.         Honderden hangmatten met stroom voor toeristen … – Lees verder

www.friesenieuwsflitsen.nl/…/honderden-hangmatten-…

Jun 25, 2013 – GORREDIJK – Toeristen in de Friese Wouden kunnen volge…

  1. 6.         Honderden hangmatten met stroom voor toeristen – Nieuws.nl …

https://leeuwarden.nieuws.nl/…/Honderden-hangmatten-met-stroom-voor…

Jun 25, 2013 – GORREDIJK – Toeristen in de Friese Wouden kunnen volgend seizoen in een hangmat liggen en ondertussen hun mobiele telefoon opladen.

 

Leave a Reply