hangmatten langs de Turfroute: Grote belangstelling

hangmatproject Turfroute Friese Wouden Woudklankl045Hangmatten langs de Turfroute enthousiast ontvangen. Ongeveer 25 mensen waren aanwezig bij de aftrap van het hangmattenproject in de Friese Wouden. Ook de pers was in ruime mate vertegenwoordigd. Kortom: een prima opkomst, een echte waardering voor het idee van Peter Brinkman.

Zwevend genieten van de Friese Wouden

De bijeenkomst was een initiatief van Peter Brinkman van stichting Toeristisch Netwerk Friese Wouden in samenwerking met  Alef Dekker, initiator en lid kerngroep de R-DENKERS Gorredijk en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân en Tourist Info Fryslân.

Op dinsdagmiddag 25 juni werd de eerste intelligente hangmat in de Friese Wouden gepresenteerd. De locatie van deze happening was de Brouwerswal, aan de zijkant van het voormalige De Vries Kozijnen, in Gorredijk. Wethouder Rob Jonkman was de eerste die ‘zwevend’ genoot van de mooie Turfroute. Ook de andere aanwezigen hebben kennis gemaakt met dit bijzondere gevoel. Ook de toeristen die waren aangemeerd op deze mooie locatie waren aanwezig bij deze happening, terecht want voor hen is dit project bedacht.

Duurzame hangmat

De hangmatten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en komt te hangen tussen twee intelligente palen. Dat zijn palen voorzien van elektriciteit en oplaadmogelijkheid voor bijvoorbeeld mobiele telefoons en elektrische fietsen. Het ontwerp van de intelligente palen met hangmat komt van Alef Dekker, initiator en lid kerngroep R-DENKERS Gorredijk en Hertig&Hertig uit Gorredijk. De hangmatten worden onder andere gemaakt in Noordwolde en de basisconstructie van de hangmat wordt gemaakt in Gorredijk. Een duurzaam product uit de Friese Wouden dus.

Hangmat wordt enthousiast ontvangen

Het idee van het project hangmatten langs in eerste instantie de Turfroute werd zeer goed ontvangen. De eerste voorlopige bestellingen zijn al gedaan. Het is dus zaak voor de ontwerpers en producenten om snel met nadere informatie te komen over de prijzen en de mogelijkheden.

Meer informatie over het project hangmatten

Mocht u geïnteresseerd zijn in een of meerdere hangmatten op uw (binnen)terrein of de hangmat willen gebruiken om langs de Turfroute toeristen bekend te maken met bijvoorbeeld uw bedrijfsactiviteiten, dan kunt u contact opnemen met Alef Dekker (06- 339 338 40)

zie ook: project hangmatten biedt kansen voor toeristische ondernemers

Leave a Reply