Werkstress en personeelsverloop door gebrek aan flexibiliteit – DOWNTOP

Werkstress en personeelsverloop door gebrek aan flexibiliteit

Werknemers zonder flexibele werkuren hebben meer overmatige werkstress dan hun collega’s die wel een flexibele agenda hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Kenexa High Performance Institute (KHPI) bij Britse werknemers. Een gebrek aan flexibiliteit op de werkvloer zou ook impact hebben op de intenties van medewerkers om een andere baan te zoeken. .

Werkstress  

Van de werknemers zonder flexibele werkuren claimt 68 procent last te hebben van overmatige werkstress. Van de collega’s die wel een flexibele agenda hebben, klaagt slechts 20 procent hierover.

Rudy Karsan, chief executive van Kenexa: “Het hedendaagse werkklimaat lijkt beter geschikt voor een versmelting van de professionele carrière en het privéleven dan voor het streven naar een evenwicht tussen het werk en de persoonlijke wereld. Werknemers die van flexibele werkuren kunnen genieten, krijgen meer mogelijkheden om de carrière en het persoonlijke leven door elkaar te laten vloeien, zodat ze de tijd kunnen creëren om te genieten van bijzondere ogenblikken in het leven.”

Personeelsverloop

Een gebrek aan flexibiliteit op de werkvloer zou ook impact hebben op de intenties van medewerkers om een andere baan te zoeken. Zo bleek 59 procent van de respondenten met strikte werkuren plannen te hebben om in de loop van de volgende twaalf maanden het bedrijf te verlaten. Bij respondenten met flexibele werkuren is dat slechts 22 procent. Tot slot merken de onderzoekers op dat met de huidige technologieën, flexibiliteit in een groot aantal beroepen en opdrachten perfect mogelijk is.

Bron(nen): hrpraktijk

Lees ook: Het nieuwe werken werkt niet voor iedereen.

Leave a Reply