Talentmanagement moet nauw aansluiten bij organisatiestrategie

Hoe talentvolle medewerkers te binden, te ontwikkelen en gericht in te zetten, is voor organisaties een van de belangrijkste vraagstukken. Iets wat volgens recent onderzoek echter nog niet goed werkt. Bij Heineken is dit dankzij jarenlange ervaring daarentegen wel goed ontwikkeld.

Esther Jörg is verantwoordelijk voor talentmanagement bij Heineken Nederland. In haar optiek is de samenhang tussen talentmanagement en organisatiestrategie de crux voor het succes van het eerste. “Als je wilt bepalen of je succesvol talentmanagement bedrijft in je organisatie, moet je kunnen benoemen wat de samenhang is tussen de talentmanagement-activiteiten en de organisatiestrategie.” De organisatieontwikkelingen nauwkeurig volgen is dus van grote waarde.

Organisatieontwikkeling

Jörg: “Doe je dat niet, dan heeft talentmanagement veel weg van het simpelweg ontwikkelen van een groep mensen, wat heel leuk is, maar de organisatie schiet daar mogelijk niet veel mee op.  Talentmanagement breng je op een hoger plan wanneer je de organisatiestrategie meeneemt in al je programmaonderdelen. We gaan zelfs een stap verder; we gebruiken het om de organisatie te ontwikkelen en zodoende de ambities te blijven waarmaken.”

Monitoren

Jörg is de eerste om toe te geven dat dat weliswaar makkelijk klinkt, maar……..

Als u uw talentmanagement beter wilt laten aansluiten op de realisatie van de organisatiedoelen, dan kunt u hierbij gebruik maken van de Investors in People New Approach, het DNA voor uw organisatie. Neem hiervoor contact op met Alef Dekker, Investors in People adviseur. (06- 339 338 40)

Lees verder: Talentmanagement moet nauw aansluiten bij organisatiestrategie

Leave a Reply