Talent management : Bedrijven investeren te weinig in talent management

Talent managementBedrijven investeren te weinig in talent-management en slechts de helft van de ondernemingen heeft een sterke pijplijn aan leiderschaps-talent. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ernst & Young bij zeshonderd executives. Er wordt opgemerkt dat de meest succesvolle ondernemingen nochtans de financiële voordelen blijken te plukken van intensieve investeringen in het uitbouwen van getalenteerde teams en het decentraliseren van de wereldwijde operaties, maar slechts 45 procent van de ondervraagde bedrijven vindt van zichzelf op een efficiënte manier in talent-management te investeren.

“Uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven het moeilijk hebben om hun managers voor te bereiden op een toekomstig leiderschap door hen in contact te brengen met verschillende bedrijfsmilieu’s en culturele omgevingen,” merkt Ernst & Young op. “Achal Agarwal, president Asia-Pacific bij het concern Kimberly-Clark, merkt nochtans duidelijk op dat talent veruit de meest cruciale factor is die het succes van operaties bepaalt. Zonder de geschikte mensen die in staat zijn om de gemaakte strategische keuzes door te voeren, is het volgens Agarwal voor bedrijven onmogelijk om de gestelde objectieven te behalen. Hij geeft dan ook aan dat het absoluut noodzakelijk is dat het geschikte talent beschikbaar is.”

Een gebrek aan talent kan volgens Peter Matthews, hoofd global learning bij Ernst & Young, dan ook heel gemakkelijk een zware rem op de groei worden. “Slechts weinig bedrijven hebben voldoende inspanningen gedaan om hun benadering aan te passen, zodat ze op het complexe gegeven van de wereldwijde economie kunnen inspelen,” voegt Liz Bingham, managing partner for people bij Ernst & Young, daar aan toe. “Bedrijven die naar een wereldwijde groei streven, zullen moeten investeren in de ontwikkeling van een efficiënt talent-management. Het oude model van het sterke hoofdkwartier en de zwakke regionale departementen is voorbij gestreefd en niet langer houdbaar.” (MH)

Bron: express.be

Leave a Reply