Praktijkopleiders Croon, VDL ETG Eindhoven en GE Energy Europe behoren tot de top

Drie kandidaten

Op 11 oktober is Eric Dekkers, werkzaam bij VDL ETG Eindhoven in Eindhoven, uitgeroepen tot de beste praktijkopleider van Nederland. Deze prijs wordt door Kenteq (kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap) samen met het Maas Geesteranus Fonds elk jaar uitgereikt aan praktijkopleiders. Mannen en vrouwen die leerlingen coachen, stimuleren, beoordelen, belonen en corrigeren tijdens de beroepspraktijkvorming.

Juryrapport

Volgens juryvoorzitter Jan Daams verdient Eric Dekkers de eervolle titel omdat hij inspeelt op de nabije toekomst. “Hij weet mensen op te leiden met de capaciteit en competenties waaraan het bedrijf straks behoefte heeft. Hij speelt dit klaar doordat hij een grote mate van praktische en theoretische vakkennis heeft en beschikt over uitstekende communicatieve, didactische en sociale vaardigheden”, aldus de juryvoorzitter. De Beste Praktijkopleider van Nederland weet hoe een goed leerklimaat er uitziet. Het moet een vakman (of vakvrouw) zijn die jonge talenten serieus neemt. De praktijkopleider inspireert, begeleidt en coacht leerlingen naar een loopbaan in de techniek.

Uit tientallen kandidaten selecteerde de jury de drie allerbeste. Dat zijn:

  • E. Dekkers, werkzaam bij VDL ETG Eindhoven b.v., gevestigd in Eindhoven
  • G.H. Noordermeer, werkzaam bij Croon Elektrotechniek B.V., gevestigd in Rotterdam
  • A. Peters, werkzaam bij GE Energy Europe B.V., gevestigd in Rheden

CROON

Gerard Noordermeer van Croon is trots op zijn derde plaats. Juryvoorzitter Jan Daams over Noordermeer: “Deze praktijkopleider zorgt er in zijn coördinerende rol voor dat er binnen Croon Elektrotechniek B.V. wordt opgeleid zoals het is bedoeld in het Masterplan Zuid. Door zijn organisatietalent en zijn inhoudelijke kennis van zijn vakgebied krijgt hij het in de toekomst vast voor elkaar om de eenheid in het onderwijs vanuit het bedrijfsleven in de regio te stimuleren.”

Passie voor techniek

Croon Elektrotechniek is het grootste in elektrotechniek gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Croon is actief in de industrie, de utiliteitsbouw, marine & offshore en infrastructuur. De meer dan tweeduizend medewerkers hebben passie voor techniek. Die passie brengen ze graag over op anderen. De praktijkopleiders zijn hierin een belangrijke schakel.

Investeren in kennis

Croon investeert in kennis. Als enig Nederlands bedrijf in de elektrotechniek heeft Croon het Investors in People-keurmerk. Door levenslang leren en aandacht voor loopbaanontwikkeling staat Croon op plaats zes van de ranglijst ‘Beste Werkgevers van Nederland 2012’. Het Croon opleidingsinstituut E-College – erkend als ‘Excellent Opleidingsbedrijf’ – helpt medewerkers hun talenten verder te ontwikkelen. Croon stimuleert ook onderwijs en ontwikkeling in de breedte. Met de game Connectro bevordert Croon de interesse voor elektrotechniek op basisscholen. Croon participeert daarnaast ook aan de ‘Electric Sports Car Build-Off’, een initiatief van Siemens om ‘samen aan iets moois te werken’, door middel van kennisdeling en co-creatie.

Meer informatie Croon:

Werken bij VDL 

Werken bij GE Energy Europe 

 

Leave a Reply