Oude ambtenaar wint terrein

Helft ambtenaren straks 50-plus

In welke overheidslaag ook, overal stijgt het aandeel 50-plussers in de organisatie met stip. Lang lijkt het niet meer te duren, of zeker de helft van alle ambtenaren behoort tot die categorie.

Uit cijfers van Kennisbank APS blijkt dat de provincies van de overheden het hardst op weg zijn. Als de ontwikkeling in hetzelfde tempo doorgaat, heeft daar in 2015 al de helft van het personeel Abraham of Sarah gezien. Bij gemeenten en rijk wordt die mijlpaal in respectievelijk 2017 en 2018 bereikt.

Waar het aantal 50-plussers verhoudingsgewijs toeneemt, daalt de instroom van jongeren in de publieke sector omgekeerd evenredig. Die ontwikkeling is terug te zien over de hele linie. Maar de achteruitgang is het heftigst bij ……… Lees verder 

Overweegt u om meer te investeren in de latente talenten van uw (oudere) werknemers, overweeg dan om u eens te verdiepen in Investors in People. Of wilt u uw leer- en ontwikkelactiviteiten beoordeeld hebben, neem dan kennis van de Effectiviteitsmeting Leer- en Ontwikkelactiviteiten. In beide gevallen kunt u contact opnemen met Alef Dekker (o6 – 339 338 40).

PILOT TALENTEN VINDEN EN ONTWIKKELEN

Voor het uittesten van een nieuw ontwikkelt concept om ‘diverse’ talenten te vinden en te ontwikkelen worden bij de overheid 8 organisaties gezocht. Bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, provincies, ministeries en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen deelnemen.

Elementen van dit concept zijn het voor uw organisatie ontwikkelen van ‘toptalent profielen’, webbased selectiesysteem, monitoringsysteem effectiviteit leer- en ontwikkelactiviteiten, samenstellen profiel coach en leidinggevende, inclusief een waarden, vaardigheden en attitude advies. Meer informatie.

 

Trefwoord(en): Oude ambtenaar wint terrein

Leave a Reply