Moet je mensen rekruteren die optimistisch zijn?

Moet je mensen rekruteren die optimistisch zijn? Absoluut! Verkopers die werden gerekruteerd omdat ze optimistisch waren verkochten 57% meer dan hun pessimistische collega’s. Dat staat te lezen in het boek The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work (amazon#reader):

…uit het onderzoek bleek dat verzekeringsagenten die een optimistische stijl hanteerden gemiddeld 37% meer verzekeringen verkochten dan de meer pessimistisch ingestelde verzekeraars en dat de meest optimistische agenten onder hen zelfs 88% meer verkochten dan de meest pessimistisch ingestelde agenten. Optimistische agenten daarenboven veranderden maar half zo vaak van job.

Aan de hand van deze resultaten besloot het Amerikaanse verzekeringsbedrijf MetLife een speciale groep verzekeringsagenten in te huren puur op basis van hun optimistische verkoopstijl. Een gouden zet bleek, want in het eerste jaar verkochten deze agenten 21% meer dan hun pessimistisch ingestelde collega’s. In een tweede jaar steeg het verschil zelfs tot 57%.

Bron: express.be/business/hr-rekruteren

Leave a Reply