Gemeente Olst-Wijhe behaalt certificaat Investors in People

Olst-Wijhe eerste kleine, gecertificeerde gemeente in Nederland

De gemeente Olst-Wijhe heeft als derde gemeente in Nederland het ‘ Investors in People ’ (IiP) certificaat ontvangen. Onderscheidend is dat Olst-Wijhe de eerste kleine gemeente is (< 50.000 inwoners) die het certificaat bemachtigt.

Daarnaast is Olst-Wijhe de eerste gemeente in Nederland die een eigen opleidingsacademie heeft waarbij eigen medewerkers veelal de rol van interne trainer en coach vervullen. Eerder behaalde de gemeente Zwolle en Kampen het certificaat. De gemeente Olst-Wijhe ontving het certificaat, omdat ze continu bezig is met het optimaliseren van de bedrijfsvoering en medewerkers daarbij nadrukkelijk centraal stelt. Dit sluit helemaal aan bij de missie van de gemeente Olst-Wijhe als werkgever: “Een dijk van een organisatie waarin enthousiaste medewerkers kwaliteit leveren aan de samenleving”

De gemeente Olst-Wijhe is een echte ontwikkelgemeente en heeft een eigen opgezette Olst-Wijhe Academie. Medewerkers worden gestimuleerd zich door te ontwikkelen. Er is veel dynamiek, het personeelsbeleid is goed ontwikkeld én is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Allemaal punten die behoren bij de IiP erkenning. Met het behalen van het certificaat toont de gemeente aan dat ze investeert in haar medewerkers, zodat de organisatie optimaal kan inspelen op de wensen en behoeften van de inwoners.

Enkele quote’s uit het rapport van de assessor van Investor in People:

  • ‘Medewerkers hebben plezier in hun werk’.
  • ‘Goede ideeën worden snel gehonoreerd’
  • ‘Er is ruimte voor ondernemen’

Ontwikkeling

De organisatieontwikkeling stopt niet door het certificaat dat de gemeente heeft ontvangen. Het doorontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers is een permanent proces en vooral afgestemd op de ontwikkelingen in de samenleving. Ieder jaar krijgt de gemeente een check en over drie jaar kijkt de organisatie van Investors in People of het certificaat kan worden behouden. Het is dus aan de medewerkers en het management om dit certificaat te blijven verdienen en te behouden.

Noot: Op de foto ziet u van links naar rechts coördinator P&O John Voppen (gemeente Olst-Wijhe), Wim Bovendeert (Investors in People adviseur van iipoverheid),  Wil Swinkels (assessor Investors in People Nederland), Alef Dekker (Investors in People adviseur van iipoverheid)  en adjunct-directeur Gerald Grashof (gemeente Olst-Wijhe). John Voppen en Gerald Grashof kregen de Investors in People vlag ‘ van de Investors in People adviseurs van iipoverheid.

bron: persbericht gemeente Olst-Wijhe

(Leg trouwens de Investors in People Standaard eens op je bureau en kijk wat de People-uitdagingen zijn, dit om als (kleine) organisatie veel verder te komen. Mocht je deze Standaard niet hebben, bel me dan even: 06- 339 338 40)

Leave a Reply