Een op de vijf ambtenaren wil vertrekken

20% werkenden in de publieke sector toe aan nieuwe relatie

Meer dan 400 werkenden uit de publieke sector hebben in een onderzoek van Driessen HRM_Payroll en TNS Nipo hun reactie gegeven op twintig stellingen over (arbeids)relaties. Zo blijkt dat 1 op de 5 werkenden overweegt om de huidige arbeidsrelatie te verbreken. Het doel van het onderzoek was om de stand van zaken omtrent arbeidsrelaties in de publieke sector te peilen nu deze onder druk staan van bezuinigingen, vergrijzing en veranderingen in de arbeidsmarkt. De centrale vraag in het onderzoek was; hoe is het met de arbeidsrelaties in de publieke sector gesteld?

Meerderheid tevreden over huidige arbeidsrelatie
Ondanks de berichtgeving over stakingen en hoge werkdruk blijkt dat werkenden in de publieke sector over het algemeen toch tevreden zijn over de huidige arbeidsrelatie met de werkgever. 63% is tevreden tot zeer tevreden en 27% is redelijk tevreden. Slechts 10% vindt dat er duidelijk iets mis is met de relatie.

Het gaat niet om geld, ontwikkeling of zekerheid…
Maar wat vinden mensen dan het belangrijkst in een arbeidsrelatie? Het blijkt dat voor een goede arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer, salaris en ontwikkelingsmogelijkheden een ondergeschikte rol spelen. Zelfs baanzekerheid is maar voor gemiddeld 1 op de 5 ondervraagden het belangrijkst in een goede arbeidsrelatie. Wat scoort er dan wel hoog? Waardering. Maar liefst 60% geeft aan dat dit een goede …….  Lees verder:20% werkenden in de publieke sector is toe aan nieuwe relatie

Bron: Driessen HRM_Payroll

Leave a Reply