Caparis, Snoek Hoveniers en Donkergroen slaan handen ineen

De regelgeving rondom de sociale werkvoorziening wordt aangescherpt. Meer mensen moeten direct aan het werk binnen het bedrijfsleven. Reden voor Caparis, werkgever voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, en de hoveniersbedrijven Snoek en Donkergroen om een vijfjarig samenwerkingsverband aan te gaan.

In eerste instantie zullen bij de twee hoveniersbedrijven elk 25 mensen van Caparis aan de slag gaan. Johan Abma, rayonmanager groen bij Caparis: “Momenteel bevinden we ons in het voortraject. Voormannen van beide hoveniersbedrijven hebben zich bij de teams gevoegd. Per 1 juli zullen de medewerkers officieel gedetacheerd worden.” Abma verwacht veel van de samenwerking: “Dit is de beste manier om mensen dichterbij de reguliere arbeidsmarkt te krijgen. Wij voeren als Caparis wel werkzaamheden uit in het groen, maar we zullen nooit een èchte hovenier worden. Bij de professionele hoveniersbedrijven zullen de medewerkers ook de kneepjes van het vak leren.”

Hogere kwaliteit

Gijs Druijff, regiomanager van Donkergroen ging in Groningen eerder een samenwerkingsverband aan met arbeidsontwikkelbedrijf Iederz:”Onze ervaringen zijn positief. In Zuidoost Friesland willen we dit concept graag doorzetten. De ervaring is in huis en het leergeld hebben we inmiddels betaald.” De kracht van het concept zit ‘m in de samenwerking, aldus Druijff: “Caparis-medewerkers kunnen zich optrekken aan onze voormannen en medewerkers en krijgen veel praktische ondersteuning.”
Caparis-medewerkers slaan elk een eigen ontwikkeltraject in. Op de langere termijn zal dat tot…… (lees verder: zie bronvermelding)

zakenspiegel/nieuws/caparis snoek hoveniers en donkergroen slaan handen ineen

Leave a Reply