5 tips om duurzame inzetbaarheid van de grond te tillen

De gemiddelde Nederlandse werkvloer wordt tegenwoordig bevolkt door drie of meer generaties. Elke groep heeft zijn eigen wensen en eisen. Tegelijkertijd neemt het aantal 55-plussers toe en wordt het aanbod aan jongeren steeds kleiner. Hoe gaat u hiermee om en hoe haalt u het maximale uit iedere leeftijdsgroep?

 

Bij de aanpak van duurzame inzetbaarheid hanteert Jan Stok een vierstappenplan. Hij is een ervaren senior adviseur duurzame inzetbaarheid bij Human Capital Group. “De eerste stap is precies vast te stellen wat het probleem is. Daarbij moet je je ervan bewust zijn dat dit per organisatieafdeling kan verschillen.” Stap twee is het creëren van draagvlak binnen de organisatie. Bij de medewerkers, de direct leidinggevenden, HRM, de OR en het topmanagement.

Is het draagvlak eenmaal gecreëerd, dan is het tijd voor stap drie: het opstellen van actieplannen – in feite niets anders dan projectmanagen, aldus Stok. “Daarbij is het belangrijk doelgroepgericht aan de slag te gaan. Ik zeg: begin klein, eindig groot(s). Vervolgens maken we samen een plan van aanpak en gaan we het gewoon doen.”

Kengetallen van HR

Voor stap vier worden de effecten van deze aanpak gemeten, het actieplan wordt kortom geborgd. Stok. “Je hoeft niet een uitgebreid beleidsplan op te stellen. Dit kan eenvoudigweg worden gebaseerd op de succesverhalen en pilots. Het uiteindelijke succes van dit beleid zou……. Lees verder

Bron(nen): http://hrpraktijk.nl/nieuws 5 tips om duurzame inzetbaarheid van de grond te

Lees ook:

Leave a Reply