Veranderingsmanagement met Investors in People succesvol

80% van de organisaties, die een erkend ‘Investor in People’ (IiP) zijn, verklaren dat Investors in People hun organisatie goed heeft geholpen om zich op een effectieve manier aan te passen aan veranderingen in de markt en om goed om te gaan met de groei van hun organisatie. (studie van Ipsos MORI oktober 2007)

Het hiernaast afgebeelde diagram geeft aan hoe kunt u uw organisatie met behulp van het Investors in People framework kunt richten, hoe u meer focus kunt organiseren zodat uw organisatie optimaal in staat is vorm en inhoud te geven aan de gewenste organisatieverandering. Hierbij worden niet alleen Investors in People ‘tools’ aangereikt voor het management maar ook voor de medewerkers. Ieder puzzelstuk uit het diagram staat voor een set van onderwerpen die een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van uw organisatie.

Binnen Investors in People New Approach, waarmee in Nederland met ingang van 2011 kan worden gewerkt, worden meer dan 250 uitdagingen (bullets) voor uw organisatie benoemd. Door bepaalde Investors in People -bullets te gebruiken kunt u onder andere ook op de thema’s Increasing efficiency, Maximising profitability of Increasing sales extra resultaten realiseren voor uw organisatie. Dit geldt trouwens ons ook voor de thema’s talentmanagement, diversiteit en bijvoorbeeld medewerkersbetrokkenheid.

Wilt u dat uw organisatie zich beter kan aanpassen aan veranderingen in de markt of uw talenten in uw organisatie beter wilt ontwikkelen en inzetten, bel dan voor meer informatie met Alef Dekker, erkend Investors in People adviseur (M: 06- 339 338 40)

Leave a Reply