Sociale Werkvoorziening Empatec heeft Keurmerk Investors in People

Investors in People

Het IiP certificaat is een belangrijke kwalificatie voor Sociale Werkvoorziening Empatec. Voor de huidige en toekomstige medewerkers – de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt – is het certificaat een garantie dat ze bij Empatec optimaal kansen krijgen richting arbeidsmarkt. Voor de opdrachtgevers garandeert het dat de doelstelling ‘Arbeidsintegratie met goede financiële cijfers en kwalitatief op een hoog niveau’ gerealiseerd wordt. Ook voor Empatec relaties uit het bedrijfsleven is het IiP keurmerk belangrijk. Het toont aan dat er zaken worden gedaan die leiden tot optimale arbeidsontwikkeling en daarmee sprake is van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Empatec

Jan Vrins, auditor namens BSI Management Systems BV: “Binnen Sociale Werkvoorziening Empatec wordt veel gedaan aan de ontwikkeling van mensen. Niet alleen door het beter aanleren van vaardigheden, maar ook door te zorgen dat de opleidingen en de leerprocessen aansluiten bij de doelen van Empatec. Het is gebleken dat er bij Empatec op alle 39 bewijspunten die nodig zijn voor dit keurmerk voldoende werd gescoord. Empatec is daarmee de eerste SW organisatie die zich Investors in People mag noemen. Als organisatie is zij de weg ingegaan van continue verbetering en dat is een felicitatie waard”.

Arbeidsmarkt

Henk van der Zwaag, algemeen directeur Empatec: “We zijn er met al onze medewerkers in geslaagd aan te tonen dat we echt op ontwikkeling van mensen kwaliteit leveren. Ik ben er trots op. Omdat we goed in staat zijn onze eigen mensen te ontwikkelen, zijn we dat ook voor mensen in trajecten richting arbeidsmarkt. Werk en dus meedoen is voor onze mensen van groot belang, en dat wordt steeds sterker”.

Arbeidsontwikkeling

SW-bedrijf Empatec NV richt zich op duurzame arbeidsontwikkeling en participatie. Gevestigd in Sneek en gerelateerd aan zeventien Friese gemeenten die in de Gemeenschappelijke Regeling Fryslân- West georganiseerd zijn. Empatec heeft 1350 medewerkers uit de WSW en 500 medewerkers uit WWB, Wajong en andere trajecten. Naast de hoofdvestiging in Sneek zijn er nevenvestigingen in Franeker, Harlingen, Joure, Harich, Menaldum, Grou, Bolsward, St. Nicolaasga en Terschelling.

Persbericht: gepubliceerd op dinsdag 16 Maart 2010 op de site van Empatec.

SW-bedrijven

Op dit moment zijn ook andere SW-bedrijven bezig om het keurmerk Investors in People te halen. Belangrijkste reden voor hun is dat Investors in People een krachtig instrument is om nog gerichter en met meer resultaat te investeren in de ontwikkeling van alle medewerkers, ook in de richting van de arbeidsmarkt.
Een van die bedrijven is Patijnenburg in Naaldwijk. Dit bedrijf wordt begeleid door Alef Dekker en Corne van Hest (snelkoppeling contactformulier), beiden erkend Investors in People adviseurs van iipoverheid.

Wilt u meer informatie over een Investors in People traject bij uw organisatie, dan kunt u contact opnemen met Alef Dekker (06- 339 338 40 of stuur een mail)

trefwoorden: Sociale werkvoorziening

Leave a Reply