"geen smoes, zet oudere werknemer wel binnen spel"


Ondanks een wettelijk verbod, maken bedrijven én overheden zich nog steeds schuldig aan discriminatie van de oudere werknemer. Dat blijkt uit het vooronderzoek van Amender op het gebied van het stimuleren van diversiteit op de werkvloer.
Uit dit vooronderzoek dat Amender verrichtte onder 200 oudere werknemers binnen de ICT sector, bleek dat deze gemiddeld vijf maanden langer solliciteren dan jongeren, en daarbij bovendien per maand vijf keer zo veel sollicitatiebrieven schrijven.

,,Competente mensen krijgen de meest zotte smoezen te horen in hun afwijzing. Te weinig ervaring, bijvoorbeeld. Waarna de baan naar een jonger persoon gaat die écht weinig ervaring heeft. Dat doen niet alleen bedrijven; dat doet ook dezelfde overheid die ons vraagt tot ons 67ste door te blijven werken.”

,, In 2012 gaat een historisch aantal mensen met pensioen. De vergrijzing neemt dan echt ernstige vormen aan. De huidige crisis gaat voorbij. Er zal grote behoefte zijn aan alle beschikbare capaciteit. Als je werkloze vijftigers nu aan de kant laat staan, heb je straks ook niets meer aan hen, omdat ze er dan al te lang uit zijn.”

,,Uit onderzoek blijkt dat de generatie Y (werknemers tot 35 jaar) gemiddeld vier jaar bij één baas blijft. Je investeert dan dus in de medewerker ten gunste van een ander bedrijf. Neem je een vijftiger aan, dan heb je daar waarschijnlijk nog 17 jaar plezier van. Vitaal blijkt bovendien belangrijker dan jong. Een dertiger kan al volledig bedaagd en uitgeblust zijn, terwijl er volop vijftigers rondlopen die nog helemaal fris zijn en vol goede ideeën zitten. Dat zij aan de kant staan is niet alleen een menselijk drama, maar ook pure kapitaalvernietiging.”

Aldus Nel Peijffers, oprichter van Amender

Voor het interview met haar op Radio 1:

‘Het glazen plafond bestaat niet’

Vrouwen, oudere werknemers en allochtonen krijgen minder kansen op de arbeidsmarkt dan mannen, jongere werkzoekenden en autochtone Nederlanders. Nel Peijffers, tot voor kort eigenaar van een goedlopend werving- en selectieburea, hekelt deze discriminatie op de werkvloer en probeert er iets tegen te doen.

Leave a Reply